Sigarprodusenten Crowned Heads basert i Nashville er kjent for å hedre sine sigar-serier etter vesentlige personer eller kulturer. Tidligere har det vært blant annet «Jericho Hill» som hedrer Johnny Cash med hans album «At Folsom Prison» og deres årlige Limited Edition serie «Las Calaveras» som hyller tradisjonen med samme navn fra Mexico der de døde som har gått bort det siste året minnes og hedres.
«Le Careme» er ikke noe unntak, men denne gangen er det en litt annen vinkling. Fransk mat er nemlig tema og mer direkte en hedring av franskmannen Marie-Antoine Carême som var en Pioneer innen det franske kjøkken og spesielt populariseringen av suffléen.
Sigaren er produsert i Dominikanske Republikk på fabrikken til Ernesto Perez-Carrillo, men benytter en variert blanding av tobakk. Innlegget er fra Nicaragua, ombladet er det smaksrikt Ecuador Sumatra og det hele avsluttes i et Connecticut Broadleaf.
En full body sigar med et potent og kraftig smaksbildet som har god utvikling. Starter med hint av pepper, tørket frukt og brent kaffe. Videre blir smaksbildet mer komplekst og kremet med hint av mokka, lær og espresso med noe mineral preg. Sigaren avsluttes med full styrke og body, anbefales å nytes etter en god middag.
Corona Gorda format. Sigaren har et nokså rustikk preg i konstruksjonen, men trekket er klokkerent.
Styrke 4 av 5